Utställningar och evenemang 2019

Vårsalong 2019

27 april -12 maj

Vårsalongen är en jurerad salong. I år är vår juryman Dan Lekberg, Karlskoga

För att få delta ska man bo eller ha bott i Säffle Kommun. De som vill delta ska lämna in 1-5 alster till

Galleri 2 den 24 april mellan kl. 17-19.

Informationsblanketter kommer att finnas på biblioteket, Kulturhuset Silvénska och på Galleri 2 vid inlämning.

Välkomna att delta!

I skogarna mellan Filipstad och Nordmark arbetar den nationellt och internationellt kände konstnären

Håkan Degerstedt, bilder ofta av miljöbilder från hemtrakten med inslag av expressionism och surrealism.

Håkan Degerstedts tavlor har visats upp över mer eller mindre hela världen. Hans bilder har visats i gallerier världen över, i bland annat  New York, Dubai, Paris, Stockholm, Oslo, Buenos Aires, Moskva, S:t Petersburg och Kiev för att nämna några.

Hej!

Nu är det dags för årets förta utställning. Konstnär Ruth Goldmann från Stockholm ställer ut på Kulturhuset Silvénska igen. En önskan från många av våra medlemmar. Vernissage 2/2 kl. 11-14. Utställningen varar mellan 2-17 februari.
Säffle Konstförening

Medlemslotteriet!

Lotteriet går att se på vår hemsida under rubriken Konstlotteri i menyraden ovan.

Här förenades Fjaestad och Fröding –

i filosofin!

Torsdagen den 4 oktober kl. 18.30 i Silvénska Villan får vi ta del av  två geniers tankar  i ett unikt ögonblick för cirka 100 år sedan. Gustaf  Fjæstad och Gustaf Fröding, så olika som människor men ändå så närbesläktade i sin livs- och världsåskådning. Hur relationen mellan de båda såg ut berättar Rolf Erik Solheim Arvika.

Säffle Konstförening

Kennet Börjesson har sedan 1976 arbetat med bilder och skapande och är yrkesverksam konstnär sedan 1982. Mest som bildmålare (oljemåleri), men arbetar också med andra material och även tredimensionellt. Kennet är präglad av och trivs med närheten till naturen, hans hem och hans arbetsplats här i skogsbygderna i västra Värmland, i Brunskog utanför Arvika. Förutom arbetet i ateljén brukar han även under några veckor om året fungerar som bildpedagog, lärare och föredragshållare i ämnen som har anknytning till hans konstnärskap.  Hans erfarenheter som scenograf och konstnärligt gestaltande i offentliga rum, interiört och exteriört gör att han även är rådgivare och konsult för privata och offentliga rum och byggnader gällande färgsättning eller inredning.

Tidigare utställningar 2018

Årets vårsalong står för dörren, ett av många fantastiska vårtecken!

Lördag den 21 april är det vernissage på Galleri 2.
Utställningen varar till söndag 6 maj.
Öppettider:
Lördag 11-14, söndag 12-14, tisdag-fredag 15-18, måndag stängt.
Du som är intresserad att delta, lämna in dina bilder på Galleri 2, 17,18/4 mellan kl. 17-19.
Vi hoppas på många deltagare.
Årets juryman:
Konstnären och bildläraren Rustan Andersson,
som jurerat vårsalongen en gång tidigare.
Välkomna
Säffle Konstförening  i samarbete med Galleri 2.

Vårens första utställning!

Lördag den 3 mars slår vi upp portarna för vårens första utställning med vernissage

kl. 11.00-14.00.

Konstnär Peter Prütz

Dals Långed ställer ut målningar och teckningar. Utställningen varar till den 18 mars.

Välkomna!