Utställningar och evenemang 2018

Här förenades Fjaestad och Fröding –

i filosofin!

Torsdagen den 4 oktober kl. 18.30 i Silvénska Villan får vi ta del av  två geniers tankar  i ett unikt ögonblick för cirka 100 år sedan. Gustaf  Fjæstad och Gustaf Fröding, så olika som människor men ändå så närbesläktade i sin livs- och världsåskådning. Hur relationen mellan de båda såg ut berättar Rolf Erik Solheim Arvika.

Välkomna

Säffle Konstförening

Kennet Börjesson har sedan 1976 arbetat med bilder och skapande och är yrkesverksam konstnär sedan 1982. Mest som bildmålare (oljemåleri), men arbetar också med andra material och även tredimensionellt. Kennet är präglad av och trivs med närheten till naturen, hans hem och hans arbetsplats här i skogsbygderna i västra Värmland, i Brunskog utanför Arvika. Förutom arbetet i ateljén brukar han även under några veckor om året fungerar som bildpedagog, lärare och föredragshållare i ämnen som har anknytning till hans konstnärskap.  Hans erfarenheter som scenograf och konstnärligt gestaltande i offentliga rum, interiört och exteriört gör att han även är rådgivare och konsult för privata och offentliga rum och byggnader gällande färgsättning eller inredning.

Tidigare utställningar 2018

Årets vårsalong står för dörren, ett av många fantastiska vårtecken!

Lördag den 21 april är det vernissage på Galleri 2.
Utställningen varar till söndag 6 maj.
Öppettider:
Lördag 11-14, söndag 12-14, tisdag-fredag 15-18, måndag stängt.
Du som är intresserad att delta, lämna in dina bilder på Galleri 2, 17,18/4 mellan kl. 17-19.
Vi hoppas på många deltagare.
Årets juryman:
Konstnären och bildläraren Rustan Andersson,
som jurerat vårsalongen en gång tidigare.
Välkomna
Säffle Konstförening  i samarbete med Galleri 2.

Vårens första utställning!

Lördag den 3 mars slår vi upp portarna för vårens första utställning med vernissage

kl. 11.00-14.00.

Konstnär Peter Prütz

Dals Långed ställer ut målningar och teckningar. Utställningen varar till den 18 mars.

Välkomna!